MASSAGE
it's what the body needs!
Afspraak maken

Waarom kindermassage? 

Ook kinderen hebben vandaag de dag steeds meer last van stress. Er wordt steeds meer van ze verwacht. Zo gaan ze vijf dagen in de week naar school, gaan twee of drie dagen in de week naar de BSO, hebben één of meerdere sporten waar ze met regelmaat naartoe moeten. En dan moeten ze ook nog op de momenten dat ze even niets hebben met vriendjes afspreken, want dat is goed voor de sociale contacten. Hierdoor raken veel kinderen uit balans, wat zich uit in overprikkeld zijn, vermoeid, opstandig, druk, teruggetrokken zijn, concentratieverlies, onrustig slapen, buik- en/of hoofdpijn. Het is belangrijk voor een kind dat bepaalde ongemakken in een vroeg stadium worden verholpen. De weg wordt dan vrijgemaakt voor een optimale ontwikkeling. Met behulp van een holistische massage kan de balans weer hersteld worden.

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Doordat de huid veelvuldig liefdevol wordt aangeraakt tijdens een massage, heeft het vele positieve effecten op fysiek en mentaal gebied. De energetische massage is een rustgevende en diep doorwerkende massage die je kind lichamelijke ontspanning en rust geeft en je kind helpt meer bewust te worden van zijn/haar lichaam en emoties. Bij het masseren van kinderen gaat het minder om het aanpakken van de spieren, maar veel meer om het leren omgaan met positieve aanraking en het stimuleren van de huid.

Een holistische massage is goed voor kinderen en volwassenen. De behandeling heeft invloed op de gehele mens, oftewel lichaam, emoties, gevoel en denken. Kinderen staan nog erg open en zijn puur in hun kijk naar de wereld, het kinderbrein is nog niet zo ver ontwikkeld als dat van een volwassene. Het resultaat is dat een holistische behandeling vaak snel aanslaat. Een holistische massage is zeer geschikt als aanvulling op een reguliere behandeling, maar overleg wel eerst even met de behandelend arts voor je een afspraak bij mij maakt.

Enkele mogelijke effecten van een energetische massage zijn:
- Verbeteren van de weerstand
- Bevorderen van het slapen
- Geeft ontspanning en rust
- Bevordert het leer- en concentratievermogen
- Zorgt voor een beter lichaamsbesef
- Verbetert de doorbloeding
- Haalt het kind in het hier en nu (uit het hoofd, in het lijf)

Foto: Suntorn Somtong


Wat voel je?

De massage is pijnloos en zal vooral ontspannend zijn voor het kind. Ze kunnen warmte of een lichte tinteling ervaren. Als reactie op deze massage kunnen ze zich ontspannen, moe, duizelig, verdrietig, boos of juist heel blij gaan voelen. Soms voel je helemaal niets, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Het kan zijn dat er pas later een reactie optreedt in welke vorm dan ook. Ook is het mogelijk dat er eerst een verergering van de klachten optreedt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat massage voor jouw kind(eren) (vanaf 6 jaar) kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak. Het is belangrijk dat de massage aansluit bij de behoeften, problematiek en ontwikkelingsfase van jouw kind. Bij kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud vindt de massage behandeling altijd plaats in het bijzijn van een volwassenen. Onder de 16 jaar is instemming van een volwassene nodig door middel van een schriftelijke behandelovereenkomst.

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn