MASSAGE
it's what the body needs!
Afspraak maken

Waarom?

Een terechte vraag: Waarom is een holistische massage voor jou een effectieve therapie?

De huidige maatschappij is veelal gericht op het maken van keuzes gebaseerd op ons denken. Wat we emotioneel en fysiek voelen in ons lichaam, nemen we in de besluitvorming nauwelijks mee. We zijn niet (meer) gewend om de signalen van ons lichaam als wijsheid aan te nemen. Hierdoor kan je uit balans raken en kunnen er fysieke en psychische problemen ontstaan. We hebben de gewoonte ontwikkeld bepaalde gevoelens te onderdrukken. Deze gevoelens worden geblokkeerd en liggen daarmee aan de basis van ons (onbewuste) gedrag. Ook gedachten lijken niet altijd door ons heen te stromen. Gedachten worden geloofd, we identificeren ons ermee en laten de gedachten niet los. We wórden de gedachten, we hebben aannames en overtuigingen die we niet eens meer opmerken. Door contact te maken met je lijf, kun je deze signalen (weer) leren verstaan en zo keuzes maken die beter bij jou passen.


Massage kan hierbij een rol spelen, want massage laat letterlijk voelen. De handen van de masseur raken ons lichaam aan en nodigen ons uit om zo van ons eigen lichaam bewust te zijn. Hierdoor wordt de aandacht van het denken naar het voelen gebracht. Er kan moeheid, spanning, pijn, woede, verdriet of angst tevoorschijn komen. Maar ook troost, overgave, echtheid, zelfwaardering, loslaten, veiligheid, vitaliteit. Het hele scala van menselijke gevoelens en ervaringen kan op de massagebank voorbijkomen.


Massage middels een holistische visie
In al mijn massages werk ik volgens een holistische visie. Het woord ‘holistisch’ komt van het Griekse woord ‘holos’, dat volledig, geheel betekend. Een massage op holistische basis is gericht op zowel lichaam als geest. Ik gebruik in mijn massages een speciale techniek van masseren. Dat verschil zit niet zo zeer in de grepen, maar in de wijze van aanraken. Zo masseer ik heel rustig en aandachtvol, want dan pas kan jij je beter bewust worden van wat er zich in jouw lichaam afspeelt.

Tijdens mijn massages is het niet mijn directe doel het wegnemen, verzachten, verbeteren of in balans brengen, maar zijn met wat is. Daardoor krijg jij zelf de kans de boodschap van het lichaam te onderzoeken door het te voelen. Mijn massages zijn bedoeld om de aandachtsplekken te accentueren. Ik begeleid je in jouw bewustwording van de taal van jouw lichaam.

Wanneer kies je voor een massage?
Wil je graag een moment van rust, ontspanning of me-time? Of heb je last van fysieke of mentale klachten? Dan kan een massage jou ondersteunen. Naast dat een massage gewoon lekker is om je eens te laten verwennen, is een massage ook heel nuttig. Als je lichaam gezond is, functioneert je geest beter. Maar andersom geldt ook: als je je geest tot rust brengt, zal je lichaam beter functioneren.

Een greep van klachten waarbij een massage zou kunnen helpen:
- Chronische pijn
- Regelmatige hoofdpijn
- Niet lekker in je vel zitten/snel geïrriteerd zijn
- Onrustig zijn/niet kunnen ontspannen
- Wisselende emoties
- Snel moe zijn/geen energie hebben
- Fibromyalgie/extreem hoge spierspanning
- Burn-out

Wat is het effect van een holistische massage?
Geen persoon is hetzelfde en precies om die reden verschillen de effecten van een massage per persoon. Wat de één heerlijk vindt, kan de ander helemaal niet als fijn ervaren. Of wat de ene keer heel ontspannen voelt, is de volgende keer helemaal niet zo relaxed. Massage kan dus nooit een bepaalde gevoelservaring beloven.

Voor een optimaal resultaat is het verstandig om op regelmatige basis een massage te nemen (bijvoorbeeld elke 3 – 4 weken).

Maak nu jouw afspraak om zelf het effect van een holistische massage te ervaren!

De meest voorkomende effecten zijn:
- Een toename van energie
- Verhoogde concentratie
- Mentale helderheid
- Betere slaap
- Verbetering van de houding
- Betere (bloed) circulatie
- Verbetering van de elasticiteit van de huid

Afspraak maken

De grootste veranderingen gebeuren als je stopt te geloven dat je zou moeten veranderen!
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn